Achtergrond

Over het ontstaan van Groeihuis

Achtergrond van Groeihuis

Groeihuis is een initiatief van Marieke Hesseling.

Ik werk meer dan 15 jaar met jongeren. Eerst als jongerenwerker, later als jeugd- en gezinsprofessional. Door al die jaren heb ik een groot geloof ontwikkeld in het potentieel van jongeren en ben ik het goud gaan zien in iedere jongere. Dit is een belangrijke waarde, die ook nu nog een fundamenteel onderdeel uitmaakt van Groeihuis.

In 2013 heb ik de HBO-opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening met specialisatie Toegepaste Psychologie afgerond aan de Christelijke Hogeschool Ede. Vanaf 2020 ben ik SKJ-geregistreerd in de kamer van Jeugd- en gezinsprofessionals, nadat ik de post-HBO opleiding Jeugd- en Gezinsprofessional heb gevolgd. Datzelfde jaar ben ik gestart als zelfstandige in de hulpververlening aan kinderen, jongeren en volwassenen onder de naam Groeihuis. Ik heb ervaring in het werken met jongeren met diverse problematieken. 

Inmiddels is de vraag naar de diensten van Groeihuis flink gegroeid. Uniek onderdeel is de samenwerking die Groeihuis aangaat met zogenaamde ‘goede buren’. Dat zijn mensen die op hun eigen terrein of in hun eigen huis een woonruimte te huur aanbieden aan een cliënt, t.b.v. zijn of haar traject richting zelfstandigheid.

Groeihuis staat voor betrouwbaarheid, grote betrokkenheid en flexibiliteit, ook in werktijden. Goede kwaliteit is hierbij van belang. Lees hier meer hoe deze zaken worden geborgd.

Wat mensen zeggen over Groeihuis

"Betrouwbaar, doelgericht en professioneel. Zo hebben wij als stichting Marieke leren kennen. Met oog voor de jongeren en meedenkend in het team is Marieke al voor een lange periode een aanwinst op ons team. Tevens is ze in staat snel te schakelen en verantwoordelijkheid te nemen voor diverse zaken."
“We hebben Marieke leren kennen als een betrouwbaar, nauwkeurig en doeltreffend persoon. Mede door haar inzichtelijk vermogen hebben wij als organisatie flinke stappen kunnen zetten met betrekking tot verdere professionalisering.”
"Marieke is gedreven en heeft verstand van zaken. Ze werkt consciëntieus en ziet de waarde in elk mens. Ze kan goed zelfstandig haar werk doen en kan veel diverse zaken aanpakken."
Harold & Erna Aalbers
Gezinshuis In de Wingerd
"Marieke heeft een aanstekelijke passie voor jongeren. In haar aanpak werkt ze snel en efficiënt naar de kern. Daarnaast zijn haar inzichten verhelderend en leiden tot duurzame resultaten.”​
Peter Duitman
St. Jeugd met een Opdracht